Godine 1951. gospodin Ignac Turek je otvorio servis za popravak automobila. Širenjem poslovanja servis 1971. postaje ovlašteni servis za Volvo vozila i kao takav djeluje do 1992. U međuvremenu (1989. godine) postaje i ovlašteni servis za vozila Hyundai – Hyundai servis.

Autoservis Turek je obiteljski servis, tako da odlaskom u mirovinu gospodina Ignaca Tureka 1987. godine posao preuzima njegov sin Daroslav Turek.

  • 2006. godine uz servisiranje Hyundai vozila polako počinje servisiranje ostalih korejskih te japanskih vozila. Prikuplja se sva potrebna aparatura i alat za servisiranje cijele game vozila te se dodatno školuje kako bi se popravci izvršavali maksimalno profesionalno.
  • 2007. godine gospodin Daroslav Turek odlazi u mirovinu, a njegov posao nastavlja njegova kći Irena Petir koja radi u servisu od 1989. godine i trenutno je jedina žena sa položenim majstorskim ispitom za autoservisera.

Danas je servis smješten na adresi Adamičeva 1 u Zagrebu u prostoru od 173m², posjeduje 2 dizalice i još 3 radna mjesta za servis vozila tako da se popravci obavljaju stručno i u najkraćem mogućem roku. Vršimo sve automehaničarske popravke i preglede vozila, autoelektričarske popravke, radimo kompjutorsku dijagnostiku, potpuni servis klima uređaja i nudimo vjerojatno najpovoljniju i najjeftiniju dezinfekciju vozila i putničke kabine ozonom.

 

Irena Petir Flat Servis vaš asistent za vozila

Irena Petir rođena je u Zagrebu 1968. godine gdje je odrasla i gdje se školovala. Maturirala je 1987. godine kada je i položila vozački ispit. Irena ima položeni majstorski ispit kao majstor autoserviser (za sad jedina u struci u Republici Hrvatskoj). Još kao maloj djevojčici san joj je bio da bude automehaničar. U to doba nisu je htjeli upisati u srednju školu za automehaničara uz obrazloženje da bi bila jedina cura na školi. Irena je tako završila žensku školu i naknadno uz rad došla do željene diplome automehaničara. Počela je kao pripravnik (šegrt). Bez obzira što joj je otac bio i šef nije imala nikakve privilegije. Čak je bio i zahtjevniji prema Ireni nego prema drugim pripravnicima. Kada otac odlazi u mirovinu Irena nasljeđuje obrt. Irena izrazito voli posao automehaničara koji radi unazad 26 godina. Dobitnica je mnogih priznanja. Irena je udana i majka je sedmogodišnje djevojčice, vjerojatno buduće automehaničarke i četvrte generacije automehaničara u obitelji.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *