Prtljažnik kod nekih vlasnika automobila izgleda kao spremište za razne stvari (a ako ćemo biti sasvim iskreni – i kao jedno obično smetlište!). Tako je, priznajte i sami – koliko vam se puta dogodilo da ste svakojake stvari samo nabacali u prtljažni prostor i kasnije više niste znali ni što je ondje, a ni što biste s onim što vam se slučajno našlo pod rukom? Kako vam se ovakvi i slični scenariji ne bi više događali (ili barem ne prečesto), pročitajte nekoliko naših savjeta o tome kako prtljažnik uvijek može biti čist i uredan.

KORAK PRVI
Sve pobacajte van! OK, OK, ne morate baš pobacati, ali ako sa sobom u prtljažnom prostoru vozikate stvari koje niste pogledali već mjesec ili dva, zasigurno vam i ne trebaju, zar ne? Dakle, sve iz prtljažnog prostora izvadite van te stvari koje ste pronašli sortirajte na dvije velike hrpe – ona koja ide ravno u smeće i ona na kojoj su stvari koje vam trebaju. Nakon što vam je svaka stvarčica iz prtljažnika prošla kroz ruke, onu prvu hrpu odmah prebacite u kantu za smeće, a s drugom hrpom krećemo na sljedeći korak.

KORAK DRUGI
Stvari koje vam trebaju razvrstajte i to posebno pomno jer postoje one koje pripadaju u automobil i one kojima ondje nikako nije mjesto. One kojima je mjesto u prtljažniku su svakako kutija za prvu pomoć, metlica za struganje leda sa stakala, razne krpe za brisanje i slično. Mada, dakako, priznajemo pravo na osobnu slobodu te ako vi smatrate da će vam uvijek pri ruci trebati lopata ili pak gumene čizme, svakako ih ostavite u svom prtljažnom prostoru. Ali jedno pravilo poštujte – što god ondje stavili, neka bude čisto i neka bude uredno odloženo.

KORAK TREĆI
Kada ste stvari izvadili van i odlučili što se vraća unutra, a čemu ondje nije mjesto, dobro očistite svoj prtljažnik. Nemojte štedjeti na usisavanju, brisanju prašine, namještanju prtljažnih tepiha i sličnog. Lako je moguće da ovo nećete opet raditi sljedećih pola godine ili godinu!

KORAK ČETVRTI
Složite stvari u prtljažnik. Kao što smo već naveli – neka budu čiste i neka budu uredno složene. Kako bi bile uredno složene uvelike vam može pomoći naša kutija, odnosno višenamjenski organizator za prtljažni prostor. Radi se o posebnoj kutiji koja na prvi pogled, dok ju ne otvorite, izgleda poput omanje aktovke. Međutim, kada je otvorite, iznenadit će vas bogatstvom svojih pregradnih prostora i načinima na koje ih možete popuniti stvarima koje vam stoje u prtljažniku. Ova kutija je napravljena od ojačanih stranica koje su izdržljive i ne preklapaju se lako pod težinom stvari koje unutra stavite. Također, ima poklopac pa možete osigurati da na stvari ne pada prljavština, a uz to napravljena je i od vodonepropusnog materijala. Izrađena je od crnog najlona te su joj dimenzije 56 x 41 x 27 centimetara. Uz sve to, na bočnim stranama ovaj organizator za prtljažnik ima i dodatne džepiće koji se mogu zatvoriti.

KORAK PETI
Ne zaboravite svaki puta neku novu stvar koju poželite staviti u prtljažnik prije dobro promotriti i vidjeti je li joj doista mjesto ondje. A ako jest, odložite je u jedan od pretinaca našeg organizatora za prtljažni prostor.

Izvor: Silux.hr