Deterdženti za posuđe sadrže kemikalije koje mogu oštetiti lak automobila. U njihovom sastavu je agresivna supstanca za uklanjanje masnih naslaga na posuđu.

Deterdžentu za posuđe mjesto je u kuhinji i nemojte ga koristiti za pranje automobila. Čak 43 posto britanskih vozača pere automobile samostalno, a čak 41 posto od njih pere vozila tekućim deterdžentima za posuđe – to su rezultati jedne ankete, a mogli bismo ih primijeniti i na hrvatske vozače. Pohvala je navika da se vozači brinu za svoje automobile, ali treba biti oprezan. Deterdženti za posuđe sadrže kemikalije koje mogu oštetiti lak automobila. U njihovom sastavu je agresivna supstanca za uklanjanje masnih naslaga na posuđu.

Zbog toga kupite specijalizirano sredstvo za pranje automobila koji je mnogo drugačiji po sastavu od deterdženta za pranje posuđa. Oni imaju sposobnost podmazivanja limene podloge, odnosno zbog njih će nečistoće samo skliznuti s vozila.

Dakle, ne koristite deterdžente za posuđe, a posebno izbjegavajte sredstva poput Vima ili Arfa koja su abrazivna i služe sa skidanje masnih, zapečenih naslaga s posuđa. Odlična sredstva za kućanstvo, ali ne i za vaš automobil.

Izvor: HAK