Octavija je zasigurno najvažniji Škodin model, a njena četvrta generacija će svjetlo dana ugledati za manje od mjesec dana, odnosno 11. studenoga, kada će biti napravljen veliki događaj u Pragu, a ujedno će se proslaviti i 60 godina od pojavljivanja prve Octavije ikada.

191017-skoda-presents-design-sketches-of-new-octavia-1

Iako još nema službenih podataka, sa sigurnošću se može reći kako će i u najnovijoj generaciji postojati dvije karoserijske izvedbe – kombilimuzinska i karavanska, a ponovo se očekuje i povišena Scout izvedba.

191017-skoda-presents-design-sketches-of-new-octavia-2

Nova Octavia će koristiti Volkswagenovu MQB platformu, a dimenzije vozila će biti slične aktualnom modelu, ali se očekuje više prostora za putnike i za prtljagu. U unutrašnjosti se mogu očekivati kvalitetniji materijali, opcionalna digitalna instrument ploča, ali i mogući dvokraki volan kojeg smo već mogli vidjeti na špijunskim fotografijama testnih modela.

škoda octavia

3. generacija Octavije

U ponudi će biti benzinski i dizel motori, ali se očekuje i plug-in hibridna izvedba, 48V blaga hibridna izvedba, a u ponudi će ostati i sportska RS izvedba. Sada preostaje samo čekanje do službenih fotografija i prvih dojmova o vozilu.