Ranije ove godine Volkswagen je predstavio osvježenu izvedbu trenutne generacije modela Transporter, odnosno Transporter 6.1, uključujući i putničku verziju Multivan. Sljedeći član obitelji T6 na redu za facelift je izvedba California, a VW je objavio dvije skice s kojima najavljuje skoru premijeru tog modela.

Prema svemu sudeći California 6.1 će izvana preuzeti glavna obilježja modela Multivan na kojem se i temelji. Točnije, promjene uključuju novu, veću masku motora, nova prednja svjetla i novi prednji branik s redizajniranim maglenkama.

Zanimljivije su novosti koje će dočekati putnike unutar vozila. Naime, prostor za boravak i spavanje unutar Californije je dodatno unaprjeđen, a višefunkcijska kontrolna jedinica u krovnoj konzoli je redizajnirana i digitalizirana. Kao i kod Multivana prednja armatura je dotjerana novim instrumentima i novim infotainmentom, a opcijski će biti dostupna i digitalna instrumentna ploča.

Od tehničkih novosti vrijedi spomenuti novi elektromehanički upravljač koji je omogućio ugradnju pojedinih sigurnosnih sustava kao što su pomoć za održavanje vozila u voznoj traci, pomoć pri vožnji s prikolicom, pomoć pri bočnim naletima vjetra i sl. California 6.1 će inače biti dostupna s 2,0-litrenim TDI motorom koji će u top izvedbi razvijati snagu od 146 kW, odnosno 199 KS.

Premijera će biti održana krajem kolovoza u Düsseldorfu, Njemačkoj na tamošnjem salonu kampera. Na kraju dodajmo kako proizvođač kaže da je s 18.000 prodanih jedinica tijekom prošle godine California najprodavaniji model u svom segmentu, a tijekom prošle godine je proizvedena i jubilarni sto tisućiti primjerak. Ukupno cijela obitelj Transportera je, od predstavljanja 1950, dosegnula brojku od oko 12 milijuna prodanih jedinica.

Izvor: autonet.hr